Rezervišite kod nas kako biste dobili najbolje cene i benefite
  /  Dešavanja   /  BMMUN 2024 (Beogradski međunarodni model Ujedinjenih nacija)

BMMUN 2024 (Beogradski međunarodni model Ujedinjenih nacija)

ŠTA JE MODEL UN?

Model UN je simulacija rada organa UN, program koji se sprovodi u više od 80 zemalja kao sredstvo za upoznavanje svetskih problema i načina njihovog rešavanja, u okviru UN.

U ovoj obrazovnoj simulaciji učenici preuzimaju uloge diplomata, koji predstavljaju različite zemlje i razgovaraju o specifičnim temama koje se pominju na dnevnom redu. Učesnici, kao delegati, razvijaju strategije, pripremaju rezolucije, pregovaraju, rešavaju sukobe, prateći procedure UN.

Simulacija međunarodnih organizacija počela je pre osnivanja Ujedinjenih nacija, kada su studenti 1920-ih održali seriju modela Lige nacija.

Podstiče interesovanje učenika i nastavnika za međunarodne odnose i srodne predmete, povećava kapacitete učenika da se angažuju u rešavanju problema, podučava aspekte rešavanja konflikata, istraživačke veštine i komunikacijske veštine i nudi priliku da upoznaju nove ljude i steknu nova prijateljstva. .

Ne samo da uključuje mlade ljude u proučavanje i diskusiju o globalnim temama, već takođe podstiče razvoj veština korisnih tokom njihovog života, kao što su istraživanje, pisanje, javni govor, rešavanje problema, izgradnja konsenzusa, rešavanje sukoba i kompromis i saradnja. .

ŠTA JE BIMUN?

Udruženje Ujedinjenih nacija Srbije ( vvv.unaserbia.rs ) organizuje međunarodnu konferenciju Beogradski međunarodni model UN – BIMUN, simulaciju rada organa UN, od 2004. godine.

Ono što BIMUN izdvaja jeste visok nivo stečenog znanja, modelovanje sa čvrstim pravilima procedure zasnovanim na stvarnim radnim procedurama tela UN, kao i aktuelnim pitanjima koja se obrađuju. Akcenat je stavljen na pripremni period za učesnike i realističnu simulaciju.

Projektni tim čine uspešni studenti, najbolji učesnici sa prethodnih BIMUN konferencija. Tokom višemesečnog pripremnog perioda, tim učestvuje u svim aspektima planiranja i organizacije projekta. Kada se konferencija završi, najbolji učesnici rade na BIMUN Plus – istraživačkom projektu. U tom smislu, BIMUN ostaje celogodišnja aktivnost, proces u kome učestvuje veliki broj uspešnih mladih ljudi koji stiču nova znanja i iskustva, na zabavan i interaktivan način, u skladu sa savremenim obrazovnim principima.

Beogradski međunarodni model Ujedinjenih nacija – BIMUN 2024 (13. – 17. mart 2024.) je 21. godišnja međunarodna konferencija mladih i biće usmerena na temu:

„ Multilateralna rešenja za bolje sutra: svet, budućnost, mladi “.

 

Izvor/Fotografija: www.bimun-unaserbia.org

You don't have permission to register